Our Showcase

Our portfolio shows some of the homes that we at Quali-projects are proud to have been involved in.
Most of these homes are situated in Hermanus, Betty's Bay, Pringle Bay and Rooiels.
Some of which have been featured in the Media. 

Testimonials

  • ''With Quali-Projects I experienced a building contractor with strong values based on integrity and service with a commitment to superb craftsmanship and attention to detail. I would have no hesitation to recommend team Quali-Projects to prospective customers.''
  • "Quali projects were highly recommended by past clients. We embarked on an extensive renovation of one of the older properties in Betty's Bay. We expected the renovation to be challenging due to the fact that we are based in Cape Town and that there were a number of "unknowns" with the old property in terms of how it was constructed.

    We needn't have worried as Martin, Therese and our architect Robyn Connors were brilliant.

    The project was completed on time and we are delighted with the end product. It exceeded our expectations. I have no hesitation in recommending Quali Projects and Robyn Connors Architects and would use them again on any future project."
  • “Our home reflects our vision because you worked
    creatively and diligently with us until we were satisfied.”
  • “The quality of the craftsmanship continues to impress us
    especially when looking at other new homes on the same budget!”
  • “I have found their service to be outstanding
    and the Quality of their work excellent.”
  • "Thanks again for making our build easy for me."
  • "I have found their service to be outstanding
    and the quality of their work excellent."
  • "The quality of the craftsmanship continues to impress us
    especially when looking at other new homes on the same budget! "
  • "....Quali-projects guided us through every step of the process and we felt that all our needs were listened to during the construction. We have kept contact after and they have come to do touch ups when needed, would gladly recommend Martin and Therese and Quali-Projects to anyone. I really felt they love what they do! Creative, modern solutions to a great value! “


 

House Lowe

A major renovation of this seafront home where the architect maximized on the 360 degree sea and mountain views.
Thiis design included large expanses of glazing, with featured off-shutter concrete elements, and interesting Larch timber details.

 

  • Patio

    Patio

  • Courtyard  and Clerestory windows

    Courtyard and Clerestory windows

  • Living room

    Living room

  • Living room and kitchen

    Living room and kitchen

  • Ceiling and Clerestory windows

    Ceiling and Clerestory windows

  • Front entrance

    Front entrance

  • Seaside patio

    Seaside patio

  • Main ensuite

    Main ensuite

  • Kitchen garden

    Kitchen garden

  • Front door

    Front door

  • Larch stairwell

    Larch stairwell

  • Braai

    Braai

  • Garden

    Garden

     

     



     

    House Stewart

    This glamorous old seaside property in Bettys bay took about 8 months to renovate and restore. The main house (and two other small cottages) were renovated with the idea to preserve them as a remnant of the area’s historical character.

    The property capitalises on the vast amount of light that floods into the dwellings by way of large windows and stacking doors - these look out onto the garden, pool and sea beyond. A new timber deck acts as a key transitional element between the main house and its sprawling terraced garden, which includes a spring-fed swimmingpool.

     

    • Main house

      Main house

    • Main house kitchen

      Main house kitchen

    • Main house bathroom

      Main house bathroom

    • Historical Photo wall

      Historical Photo wall

    • Front facade

      Front facade

    • Braai room that opens up completely

      Braai room that opens up completely

    • Renovated floors and stairway

      Renovated floors and stairway

    • Deck

      Deck

    • Braai pit

      Braai pit

    • Cottage

      Cottage

    • Cottage kitchen

      Cottage kitchen

       

       



       

      House Seafarm

      A new residence positioned on a private beach on Seafarm private nature reserve.

      This modern, lock-up-and-go home was designed as a summer home for a young Swedish family. Top of the range aluminium security shutters, doors and windows open up onto the coastal garden and allow in lots of light and fresh salt air.

       

      • Central space

        Central space

      • Living room

        Living room

      • Guest bathroom

        Guest bathroom

      • Kitchen

        Kitchen

      • Main ensuite

        Main ensuite

      • External

        External

      • Security shutters

        Security shutters

         

         



        House Keet

        The original single storey building was demolished and a new modern double storey constructed in its place. This environmentally friendly home included Overhanging eaves, timber shade screens, low energy systems, an eco-pool, and a specially engineered seawall.

        House Keet featured in the the January edition of VISI Magazine Go To Article

         

        • front of house

          front of house

        • ecopool

          ecopool

        • night shot

          night shot

        • living room

          living room

        • side view

          side view

        • timber elements

          timber elements

        • screens

          screens

        • front entrance and garage

          front entrance and garage

        • entrance walkway/bridge of ecopool

          entrance walkway/bridge of ecopool

           



           

          House Stols

          The clients wanted to expand and transform this tiny structure into a home that could accommodate their large family.  This house included oversized windows & doors from which to enjoy the mountain and sea views, large timber screens for protection against baboons, as well as lots of bedrooms.  The internal finishes were all minimalist and modern.

           

          • baboon screens

            baboon screens

          • front of house

            front of house

          • kitchen

            kitchen

          • outside shower

            outside shower

          • braai

            braai

          • bathroom

            bathroom

          • toilet

            toilet

          • before

            before

          • during

            during

          • after

            after

             



             

            House Kroger

            The brief for this project was to build steel-frame, aluminium & timber cottage on the crest of a prestine coastal dune. The house-for-two consists of a central open plan lounge, kitchen dining room, with a sumptuous master bedroom on one side, and a luxurious art studio on the other. On the south side; full advantage has been taken of the panoramic views down to the beach, while on the north side the focus is on the looming, yet spectacular mountains. Justin, the architect, created attractive yet functional timber screens on the sunny north side of the cottage - which allows privacy and protection from the road, while still allowing the occupants the option of opening all the sliding doors and feeling at one with the ocean breeze and the environment.

            • art studio

              art studio

            • bedroom

              bedroom

            • kitchen

              kitchen

            • lounge

              lounge

            • outside

              outside

            • living room

              living room

               



               

              House Charlton

              This steep mountain-side property, with spectacular views over Pringle Bay, required some clever logistical planning with regards to preparing the building footprint, as well as getting all the building materials from the supply road up to the structure. The rockwork was done using local sandstone and in-house stone-masons.

               

              • Front Facade

                Front Facade

              • Kitchen

                Kitchen

              • Main En-Suite

                Main En-Suite

              • Study

                Study

                 



                 

                House Shelter

                Located right on Silversands beach, this grand old home and separate cottage were in need of a renovation which encompassed some re-organisation of the internal spaces of the main house, additional accommodation and new services and finishes throughout. The oversized sliding doors and large windows allow the sunshine in and has transformed the ambiance of the home completely. The sliding screens are a wonderful addition which allow free-flow of the sea breeze and offer variable degrees of relief from the setting sun when needed.

                 

                • Pergola

                  Pergola

                • Cottage extension

                  Cottage extension

                • bathroom

                  bathroom

                • shelter

                  shelter

                • living room

                  living room

                • main house living room

                  main house living room

                • screens

                  screens

                   



                   

                  Other

                   

                  House Lawson
                  Other 1a
                  Other 2a
                  Other 3a
                  Random 1
                  Other 1
                  Other 2
                  Other 3
                  Other 4
                  Other 5
                  Other 6
                  Other 7
                  Other 8
                  Other 9
                  Fp Slide 5
                  Gallery Pic 1
                  house bettys bay